En rädsla att hamna på pottan

Djurgårdens nygamle tränare Zoran Lukic blev tydligen väldigt förvånad när han hörde att han skulle dela tränaransvaret med Andreé Jeglertz som är före detta tränare i Umeå IK som spelar i damallsvenskan. Lukic trodde att Djurgårdens sportchef skojade när denne berättade att en före detta damlagstränare skulle anställas.

Enligt Lukic hade han för några år sedan sagt nej direkt till att dela tränaransvaret med en före detta damlagstränare:

 " – Det handlar om fördomar tror jag. Och sen är jag sådan som person, att jag vill bestämma själv."

Jag tycker att det är väldigt roligt att en tränare som Zoran Lukic vars enda framgångar har nåtts efter ett samarbete med en annan tränare säger att han vill bestämma själv.

Det jag tror att Zorans rädsla för att samarbete med Andreé Jeglertz grundar sig i en medvetenhet att han kommer hamna i skuggan av en MYCKET mer meriterad och framgångsrik tränare. Jeglertz har bland annat fyra raka SM-guld samt en rad Womans-cupfinaler (samt vinster) på meritlistan. Vad har Lukic vunnit som ensam tränare ?

Humor-Tisdag

Nu när man har börjat komma till åren borde följa Peter Griffins exempel och börja odla en tangorabatt:


Sveket, tåren och filmningen

Man kan läsa sida upp och sida ner i tidningarna nuförtiden om "AMF-skandalen", och själklart är det bra att den här typen av händelser uppmärksammas.

En av artiklarna jag läste idag om just detta hade fått rubriken "Han kan agera oetiskt och omoraliskt" av Aftonbladet.se. Det kanske bara är jag, förmodligen inte, som direkt när jag läste rubriken tänkte på fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo.

En person som är väldigt duktig på det han gör men som inte drar sig för att göra vad som helst för egen vinning (läs filma till sig frisparkar/straffar, hacka ner på sina motståndare, fejka skador och uppträda arrogant mm).

Låt oss fantisera lite hur det skulle se ut om Ronaldo skulle ha varit den som varit ansvarig för skandalen inom AMF, jag tycker att dessa tre bilderna hade passat bra till en mittenuppslags-artikel.


FOTO: Magnus Wennman

Fake it until you make it!

Jag snubblade in på en modeartikel som handlade om årets trender för tjejer. Jag läste de olika rubrikerna i artikeln och fastnade på den sista eftersom den svarade på en fråga som länge har sökt efter ett svar:

Vad kan tjejer göra för att bli längre?
Svar: Ta på sig högklackat!

Anledningen till att jag skriver om det här på bloggen är att jagvill dra mitt strå till stacken när det gäller att sprida den här informationen till alla småttingar i vårt AVLÅNGA land!

En fråga bara; Hur kan vi som är långa klä oss för att bli kortare?

Att leva som man lär!

När jag gjorde min dagliga lusläsning av aftonbladet.se läste jag rubrikerna som var på förstasidan. Jag tycker att dom två artiklarna om Maradona är lite opassande nära varandra:


Fredagkväll

Då var det dags att presentera ännu en 80-talshit här på bloggen.

The one and only, Lionel Richie:

 

Glasklart att han ska skickas tillbaka!

Kronfågel tar tillbaka hundratals ton fryst kyckling eftersom det säg finnas glasbitar i dom.

Någon som borde gå i Kronfågels fotspår är den svenska förbundskaptenen i fotboll -Lars Lagerbäck.
Med detta menar jag att han borde dra tillbaka Anders Svensson till Sverige. Anders har visat gång på gång varför han en gång i tiden hamnade i frysboxen under sin fantastiska proffssejour i England. Det verkar vara så att det i princip bara är Lagerbäck som inte har insett vilken kyckling Svensson är.


Låt oss hoppas att Kim Källström smular några glasbitar i Anders Svenssons frukostflingor så att Anders får återklassas hem till Borås.

Säg nej och bli sexig!

ÄNTLIGEN!

En av årets hittills viktigaste tävlingar är avgjord, nämligen "Europas sexigaste vegetarian".
Och vi i Sverige kan slå oss själva för bröstet och vara otroligt stolta eftersom vinnaren kommer från Sverige!

"Ludvig Lindström, 33, vann tävlingen i tuff konkurrens med hundratals andra."

Efter att i tidningen läst citatet ovan kan man ju inte låta bli att sträcka på ryggen lite extra. Tänk att väljas till den sexigaste av några hundra. Nu förstår jag hur den där snyggingen som hänger nere vid kiosken i Tjörnarp måste känna sig!



En liten parantes är att jag tycker att folk får äta precis vad dom vill, så länge man äter samma saker som jag gör!

Ett kvitto på någonting fancy!

Jag besökte det nya köpcentrumet "Entré" i Malmö igår. Stort, modernt och fräscht var tre ord som slog en när man var där.
Det blev till och med ett inköp, en vit, tunn långärmadtröja. Ett köp som jag är väldigt nöjd med. Och tur är väl det med tanke på vad som står på kvittot:






Roligt att gå tillbaka till affären för att byta sin "Fancy trikå", känns väldigt manligt.


En observation jag gjorde när jag gick i butikerna var skillnaden mellan en butik som sålde tjejkläder och en som sålde killkläder (alternativt en kill- och en flickavdelning i samma butik), var att det är så lugnt och skönt att gå i killbutik i jämförelse med att gå runt bland uppjagade och modetörstiga kvinnor.

Ps. Ett tips till alla killar som planerar att besöka "Entré" med en eller flera honor:
När tjejen/tjejerna vill gå upp till våning två, var smart och stanna på våning ett alternativt åk upp till våning tre och käka undertiden

Detta eftersom våning två till 90% består av klädesbutiker för tjejer.


Humor-Tisdag

Veckans klipp kommer från Kvarteret Skatan, och är en av väldigt många roliga scener ur serien med Johan Glans och David Bartra.


Att förlägga plånboken

Att tappa bort saker och ting är väldigt vanligt oavsett om man är ett företag som omsätter miljarder eller om man är en  fattig student.

Men varför skriver tidningarna om när ett företag förlägger 5 miljarder kroner men inte när en stundet blir av med sin plånbok och där med, låt oss säga, 10 000 kronor? För var och en av dom två betyder det ungefär lika mycket.


Jag tycker därför att tidningarna antingen ska slutar skriva om när företagen fumlar bort lite (i sammanhanget) pengar eller skriver om när den lille konsumenten tappar bort någonting viktigt.

Ett förslag från min sida är att låt oss säga, aftonbladet.se startar en sektion på hemsidan som heter borttappat. På den här sidan kan man som privatperson efterlysa sin plånbok, cykel eller kanske sin farmors virkpinnar (eller kanske farmor som har varit försvunnen sedan sommarens Ullared-resa)

Presterar för att pressa pressen till att pressa upp lönen

Jag blir upprörd när jag läser om att Zlatan vill lämna Inter bara för att han svarar
"Jag ska spela klart denna säsong sedan får vi se" på frågor om sin framtid.

Allting handlar om att öka sitt marknadsvärde och i och med detta få ett högre belopp på sitt lönebesked.
Om en spelare skulle svara på ovanstående fråga med "Jag vill stanna i klubben resten av min karriär och gärna fortsätta att arbeta med det administrativa när jag har lagt skorna på hyllan" hur många andra klubbar skulle då lägga bud och försöka värva till sig spelaren?

Om spelaren ska gå in till sin chef för att förhandla om sin lön. Efter vilket av ovanstående uttalande tror ni att spelaren har bästa förutsättningarna till att kunna mjölka ut mer pengar från sin nuvarande klubb?

Det har ryktats om att Zlatan skulle vara på väg till Real Madrid  i två år nu, men trots att han har sagt att han inte "stänger några dörrar" är han kvar i Inter. Hans årslön har däremot höjts med en 30-40 miljoner. Spekulationer är det som driver upp spelarnas löner.


Sen om han vill lämna eller ej det vet bara han själv, men man kan inte tolka ett skit ur hans uttalande efter helgens match.

Bakrusig?

Välkommen tillbaka till verkligheten! Hur var gårdagskvällen?

Det är idag söndag och det är veckans sista dag. Detta är en dag då stora delar av befolkningen ligger i koma efter en hård fredagkväll och en ännu hårdare lördagkväll. Tyvärr har ett mynt två sidor vilket innebär att om du var på lyset igår är du förmodligen betydligt segare idag.

Både jag och Rocky känner igen känslan:







*Annons* Klicka HÄR för att köpa musik, filmer, spel och elektronik för 10 spänn! *Annons*





.

Svinet som svinade sig på Köttmarknaden

Idag är det lördag (hur skulle ni hålla koll på saker och ting om ni inte hade mig?) och många av er kommer att gå ut och slå klackarna i taket ikväll. Men som ni alla vet är konkurrensen stenhård på ett uteställe, framförallt för oss killar. Jag tror att hur vida man får till det eller ej sitter i huvudet, med rätt inställning kommer man hur långt som helst.

Med bakgrunden som presenteras ovar kommer jag här och nu visa en man som borde vara allas förebild  när det handlar om att alltid ge järnet. Jag ger er Sooty!



Fredagkväll

Den här veckans låt är en omgjord dansklassiker (ja den har några år på nacken nu och har därför gått och blivit en klassiker, i alla fall för mig)



Jämnt skägg ska det vara!

Jämställdhetsdebatten är väl alltid aktuell. Jag tycker att det är viktigt att låta alla komma till tals i den här typen av debatter. Av den anledningen bidrar jag till att lyfta fram en ung kvinnas röst:



Damp på burk

Butikerna i Sandviken har infört en åldersgräns (satt till 18år) vid köp av energidryck. Detta eftersom dryckerna gör skoleleverna "stökiga" och "stirriga".

Rektorn på en av skolorna klargör vad syftet med ett förbud är. Vilket känns väldigt tryggt att en rektor känner till vad syftet med ett förbud är:

"– Det är alltid svårt med förbud, man måste efterleva dem också. Men det kan vara en markering från vuxenvärlden om att så här vill vi att det ska vara."


Längre ner i artiklen på aftonbladet.se har man lagt in en faktaruta där det står vad Livsmedelsverket tycker om energidrycker:



En annan sak som känns väldigt tryggt är att ingen i Sverige har druckit energidryck för att släcka törsten, som dryck vid träning eller till att blanda med alkohol.

Hur vet jag då att ingen har gjort detta?
Jo, eftersom det enligt Livsmedelsverket inte finns några "fall där det finns ett säkerställt samband mellan energidryck och ohälsa".

Hur kan man avråda från ett livsmedel när man inte är bevisat att det leder till ohälsa?




* Annons * Klicka HÄR för att köpa Film,musik,spel eller elektronik för 10kr styck! * Annons*

Orättvisor på arbetsmarknaden

Blir man inte väldigt förbaskad när två själar får olika mycket i lön trots att dom jobbar med exakt samma sak?
Självklart kan det variera med några 1000-lappar i månaden, men när de handlar om miljonbelopp börjar man undra hur marknaden är funtad.

För att ta ett exempel från verkligheten:

Personen på den översta bilden tjänar ungefär 110 miljoner kronor om året, vilket  är ungefär 108 miljoner mer än vad personen på den undre bilden tjänar. Är det någon som har några ideér om hur det kan vara så? Enlig mig är det ingen skillnad på deras insatser på jobbet.




Humor-Tisdag vecka 12

Den här tisdagens klipp (det är faktiskt fortfarande tisdag) är ett klipp som ligger hyffsat rätt i tiden i alla fall.

Vilket snille!

Ibland tar man sig vatten över huvudet. Det kan hända den bästa.

Som ni säkert har märkt har bloggen inte fungerat dom senaste dagarna. Detta berodde på att jag var tvungen att testa lite av dom mer avancerade funktionerna här på blogg.se. Efter att ha läst igenom lite av utbildningsmaterialet från en konferens som jag var på för några år sedan, kom jag fram till en lösning på problemet.

Förlåt om jag skrämde upp er och jag förstår om er vardag har varit väldigt grå när ni inte har fått er dagliga dos av bloggen urflippat.



Ps. Jag hittade även en keps som jag fick i samband med ovanstående konferens, jag bifogar en bild:






Guide for dummies!

Var ute på stan i förra veckan och hittade följande löpsedel:



Jag vill inte kalla mig själv expert, det räcker att andra gör det. Hur som helst vill jag berätta för er som inte läste artiklen i CIty hur man kommer in på krogen.

1. Hitta en krog eller en klubb
2. Om där står en rad med människor, ställ dig sist i ledet. Om där inte står folk, försök att själv hitta en dörr.
3. När personen framför dig i ledet tar ett steg framåt gör du det samma.
4 När du kommer fram till början av ledet hittar du förmodligen en bred man som har en mössa ner över hela pannan och har en kropp full av Steroider.
5. Ge den här mannen din identitetsbevis och invänta en reaktion.
6. Om mannen ger dig klartecken att gå förbi - gör det! Om han säger till dig att du är för ung - Vänta till du har åldern inne eller har kontakterna/pengarna/utseendet/turen för att komma in.
7. Grattis du är inne på krogen!

Jag hoppas inte att jag hoppade för snabbt fram genom att bara ha 6 (7) steg. Om det är någon fråga, tveka inte att fråga!

Fredagkväll

Veckans låt kommer här!

Vein feat. Pitbull - Shes My Lover


Dags att presentera vårens presenter!

Våren närmar sig med (snö)stormsteg.  Någor mer som närmar sig är årets viktigaste dag, min födelsedag! (lördagen den 14 mars).

Jag försöker samla så många vuxenpoäng som möjlogt genom att önska mig prylar i stil med en riskokare.

Men det är förmodligen lika tråkigt att ge bort som det är att få. Därför tipsar jag här med dig på prylar som du kan ge bort till någon du tycker om (eller mig):

Handvärmare


Dessa snygga kallingar blir genom en knäckning varma och enligt utsago håller sig så i 30 minuter. Perfekta att lägga i vantarna eller i skorma en kalldag. Pris endast 89kr!

Koziol tandpetarställ - Party Animal



Rkitigt lustiga ställ till tandpetare! Förr 169kr nu 125kr!

Fridge Monkey


En väldigt praktiskt mackapär som ser till att dina flaskor och burkar ligger snyggt och säkert. ENDAST 69 spänn!


Alla tre produkter, och cirka 2500 till hittar du HÄR 

Gratis?

Jag fick en kallelse till tandläkaren för några dagar sedan. På lappen stod det "Du kommer undersökas och detta kostar dig ingenting". Ojsan tänkte jag och sken upp i en Pepsodent-leende.

Två dagar senare får jag en brev till från tandläkaren. Jag blev lite konfunderad och trodde att dom hade råkat skicka samma kallelse en gång till., men icke!

Det var en räkning!

På 540 kronor!

Enlig fakturan var det avgiften för nästa års frisktandvård. Jag betalade en liknande summa vid samma berod i fjol.

Men frågan är,  är mitt kommande tandläkarbesök kostnadsfritt?

Humor-Tisdag vecka 11

Dagens klipp är en serie som går på tv fortfarande, vilket jag kan uppskattar eftersom det är en av mina favoritserier att ligga och dega framför.

Några klipp med Kelso från That 70´s show:











Annons:    T-shirts från 129,95 kr!



*

Nu har det gått långt!

Jag läste en artikel på expressen.se igår som bekräftade någonting jag har vetat om länge:







Delar av förklaringen:





Egentligen vill jag inte ha så mycket sagt med detta mer än att det bara är att inse att vissa förlorade i det genetiska lotteriet.

Jag vill påpeka att jag tycker om korta personer lika mycket som långa:
Min kära vän Ola (http://selby.blogg.se) är två äpplen hög men är detta till trots fruktansvärt trevlig.

Det ser ljust ut!

Det finns väldigt många situationer i ens vardag där man kan skänka sig själv en känsla av att man är helt dum i huvudet.

Ett exempel på den här typen av situation hände mig idag. Följande hände:

Jag skulle gå på toaletten, så jag öppnade toalettdörren, tryckte på ljusknappen och stängde dörren. Inget konstigt med det.

Det jag upptäckte efter några sekunder var att det var helt kolsvart i rummet. Jag hade alltså gått in i ett tänd badrum och släkt ljuset och stängt dörren. Helt av gammal vana.

När jag sen stod där och gjorde vad jag skulle kunde jag inte låta bli att tänka hur lätt ens vardag kan raseras om det är någonting som kommer i vägen för ens invanda mönster.



Annons: * Allt mellan himmel & jord - Eniro Köp & Sälj *


Ett annat exempel är när man har gjort färdigt sin frukost bestående av en skål med fil och müsli. När förpackningarna ska ställas på plats igen, ställer man müslin i kylen och filen i skafferiet.

Ibland går fan inte hissen ända upp.

Systembolaget

Nu är jag förbannad. Eller nu är jag mest irriterad. Dock var jag förbannad tidigare idag.
Systembolaget, vilken jävla pajaskedja.

Jag gick i affären, nynnade och humöret var på topp. Eftersom jag skulle köpa en hel del flaskor valde jag att använda mig av en kundvagn. Att bära flaskorna till bilen efter att inköpet var klart skulle bli jobbigt, därför hade jag en underårig tjej till min hjälp.

Efter att ha gott varvet runt i butiken och plockat på mig sakerna jag skulle ha, ställde jag mig i kö till kassan.

När det blev min tur började jag ställa upp flaskorna på rullbandet som vilken Svensson som helst. Kassörskan frågar efter legitimation, inte bara på mig, utan även om tjejen som enbart hade gått med mig inne i butiken. Jag visade upp min legitimation medan tjejen inte hade någon.

Vad betydde nu detta då?

JAG FICK INTE KÖPA NÅGON DRICKA!

Risken att jag skulle "köpta ut" var tydligen för stor. Eftersom det jag skulle köpa "var för mycket för en person att dricka" och att tjejen var med inne i butiken. Hade hon däremot " väntat utanför" hade det varit helt okej.

Så lite tips för er som har täntk att handla på systembolaget, eller ni som driver ett systembolag:

1. Handla inte mer än vad du har tänkt dricka under en kväll.
2. Ska du ha fest, bjud med alla gästerna till Systembolaget så att dom kan vara med vid köpet (tänk på att alla måste vara över 20)
3. Butikägaren bordesätta upp en skylt vid ingången där det står tydligt att det är förbjudet för personer under 20 att vistas i lokalen.
4. Föräldrar måste lämna sina barn utanför butiken


Annons:  * GratisSMS.se ger dig gratis SMS varje dag! *


Ps. Tror du att dom misstänkte mig extra mycket för att jag ville köpa Bacardi lemon, Absolut cirton, Tequila Rose och cider? Snacka om diskriminering.

Häng med!

Är det bara jag som hänger upp mig på folk som hänger vid klädhängarna i hallen på ett ställe och därigenom blockerar hela entrén?

Är det någon som hänger med och ser till att dom här personerna går och hänger sig i ett par fula hängslen ?

Fredagkväll

Veckans partylåt är...(trumvirvel) (trumvirvel) (trumvirvel)

Bon Jovi - Livning on a prayer!




Perfekt låt med bra gung i beatet, underbar sångprestation, bra text osvosv



Skicka gratis SMS varje dag!




Går inte att lyssna på låten utan att bli taggad!

Facebookvänner

Jag var helt säker på att alla personer som har Facebook endast är "vän" med dom som är ens riktiga vänner i det verkliga livet. Men det var bara en tanke när jag läste en artikel i aftonbladet där en rubrik löd: "Låtsas vara din vän – är en troja". Men skit i det, det var bara ett sidospår.

Senare i artiklen kan man läsa om händelseförloppet som leder fram till att sin dator är infekterad av den aktuella Trojanen.

Förloppet ser ut enligt följande:

1. Du får en länk från en kompis som påstås innehålla en film på dig. (Fundera över om någon har filmat dig den senaste tiden, är personen som "skickat" länken den personen som brukar filma/lägga ut filmer eller skicka länkar?)

2. Du klickar på länken. (eftersom du vet att någon har filmat dig på sistone)

3. Det kommer till en sida som är en falsk youtube-sida. (man ser väl på adressen, gränssnittet, färgerna eller var som helst att det inte är den riktiga sidan?)

4. En ruta kommer upp som ber dig att trycka på "ok" för att installera "Adobe Flash player". (Du kan ju tänka på vilken version du har, om du har sett den här typen av ruta förut, har den kommit upp på youtube tidigare osv)

5. Först när du har installerat programet är din dator infekterad.

En säkerhetsexpert uppmanar alla Facebookanvändare att "vara försiktiga och att inte klicka på okända länkar och inbjudningar".  Har man inte varit försiktig med det de senaste 10 åren?

Om du inte har anat att någonting är skumt innan steg 5 tycker jag nästan att du förtjänar att få din dator full med virus.
Det tycker jag i sig att du förtjänar om du har facebook också. Det pratar jag dock inte högt om eftersom jag tycker att 175 miljoner facebook-användare är en lite för stor grupp att börja jävlas med för en sketen bloggare.


Från akvariefiskar till kylskåp - Eniro Köp & Sälj



.

Idioti i trafiken

Efter att ha haft körkort ett bra tag nu, har en del situationer visat sig hända väldigt många gånger och man blir lika förbannad varje gång.

Därav en lista över de tre situationerna där jag lackar ur på mest:

1. Jag står och väntar på att köra ut på en väg och har väjningsplikt. Det är mycket trafik på vägen som jag ska svänga in på. Den blir en liten lucka mellan bilarna, men den är lite för liten för att svänga ut på. En av bilarna (den bilen som gör att luckan är lite för liten för att hinna köra ut) ska svänga in på vägen jag kommer ifrån. Men han blinkar inte förens han är 5 meter innan svängen. Detta leder till att jag inte kan köra ut.

2. Söndagsförare (och nej det gäller inte alla som är ute och kör på en Söndag, utan är ett begrepp för folk som kör långsamt) som ligger och fiser i en hastighet ungefär 10-15 km/h långsammare än hastighetsbegränsningen på en väg där man inte KAN eller FÅR köra om.

3. Du sitter och kör i vänsterfilen på motorvägen, har ett bra flyt i körningen och kör lite så där lagom för fort. Det är inte speciellt mycket trafik. Du närmar dig en bil som ligger och kör i högerfilen precis bakom en lastbil. Han ser dig på väldigt långt håll, detta tilltrots ska han köra om lastbilen precis innan du ska köra om honom. Vilket leder till att du måste bromsa hårt och tappar rytmen.


Känner du att du är en förare som brukar förstöra för andra förare på något av ovanstående vis?

Bränn i så fall upp körkortet och åk kollektivt!


Ps. Varför kan inte alla köra lika perfekt som mig? 

Humor-Tisdag vecka 10

Eftersom jag inte vill att mina läsare ska bli allt för bekväma höjer jag nivån lite. Veckans klipp är på engelska, jag hoppas att ni klarar av det.

Veckans komiker heter Pablo Francisco.

Del 1


Del 2



Del 3


Del 4


Del 5



Lägg in annons på Eniro Köp & Sälj, vinn en digitalkamera!



Jag är väl medveten om att det är många minuter att sitta och titta, men eftersom jag vet att ni inte har något annat vettigt för er så kan ni allt ta tillfället i akt och skratta lite.

Musikkarriär?

Jag blev så inspirerad av mitt tidigare inlägg om Linda Rosing att jag var tvungen att gräva fram ett gammalt Youtube-klipp med Emma Andersson, brunetten från Robinsson som numera arbetar som lyckosökerska i Detroit.

Klippet är taget från "Ursäkta röran - Vi bygger om" med Filip & Fredrik. Filip ska intervjua Emma angående henne "musikkarriär" (någon som har hört henne sjunga? NÅGON?).

Det Emma inte vet är att hon är med i "SM i Nazireferens". Om Emma klarar den magiska 50-ordsgränsen återstår att se:





Köp begagnad bil! Vi har massor av bilar till salu. kopochsalj.eniro.se



Jag tycker tjejen gjorde en väldigt stabil insats!

RSS 2.0