Kärnan till det goda

Jag har blivit en väldigt passionerad vindruvsätare på sistone. Det är framförallt dom kärnfria varianterna jag har fattat tycke för. Att sitta och trycka i sig ett 30-40 tal druvor utan att få in en enda kärna i flabben är, som alla vet, en fantastisk känsla!

Men såklart när jag sitter och njuter i fulla drag börjar jag fundera på en sak:

Hur planterar man kärnfria vindruvor?

 

Eniro Köp & Sälj, annonsmarknad med 175.000 annonser




Alla förslag är välkommna!

Fredagkväll

Fredagkväll betyder en partylåt här på bloggen!

Ikväll kommer en remix på Earth wind and fire´s gamla dänga September.

Hoppas ni får en trevlig och fartfylld helg!



Inte så dumt att sälja sig kanske?

Det är fantastiskt roligt att läsa på aftonbladet.se, det har jag nämnt förut och kommer nämna många gånger i framtiden. Dagens (publicerad för några dagar sen) roliga artikel handlar om att Big Brother ska börja sändas igen.

Deltagarna från den aktuella säsongen är förtvivlade. Detta eftersom dom bland annat:
-Ångrar att dom sålt sin själv
-Vägrar kommentera programmet över huvud taget.
- Påstår att programet har skadat deras "karriärer"

Jag ska vara ärlig och säg att jag inte har koll på alla deltagarna från den aktuella säsongen (det är jag i sig tacksam för).
Men eftersom jag vet att Linda Rosing var med rullade jag runt på golvet med magknip till följd av mitt gapskratt när jag läste ovanstående kommentarer.

Det är samma Linda Rosing som horar runt i mediasverige, eller ja, i Kanal 5 (som förövrigt är samma kanal som sände programmet som hon tycker så illa om)

Hon har varit med/kommer vara med i djupa och icke utlämnande program (för att bara nänna två):
- Sanningens ögonblick
- Den rätte för Rosing

Hon tycker tydligen inte att det är så farligt med att sälja sin själ. Eller behöver hon pengar till nya skönhetsoperationer/sprutor eller va fan hon har ställt till medi  sitt ansikte.




Sveriges största sajt för gratis annonsering - Eniro Köp & Sälj




Nog sagt.

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte någon sätter fart!

Jag är en sommarmänniska, det är bara att inse. När det är kallt och slaskigt ute tänker jag efter en extra gång (enda tillfället?) innan jag går ut. Jag försöker hopplöst hitta på ursäkter för att lura mig själv att inte gå ut. Problemet med detta är att jag är en smart person som är väldigt svår att lura (låter väldigt bra i alla fall).

I helgen gick jag i alla fall ut för att se om det var någonting jag kunde göra för att skynda på tiden lite så att sommaren kan komma lite fortare i år.

Jag besltuade mig för att sticka ner till stranden för att rensa lite tång så att det är borta när vi ska ligga och steka i solen i sommar. Jag lägger in en bild för att visa vilket tappert jobb jag gjorde.




Många bäckar små! Vad kan du göra för att sommaren ska ska bli perfekt?

Humor-Tisdag vecka 9

Förra veckans succé är tillbaka, Humor-tisdag!

Veckans klipp fick jag pejl på efter ett tips av min kära bror, tack för de!

Mina damer och herrar låt mig presentera Magnus Betnér


Judas frälste uträknad storebror

Jag har försökt att låta bli att kommentera Milanmatchen som jag tippade i förra veckan. Som ni, som bryr er, vet tippade jag fel. Milan vann med 1-0 mot Cagliari, efter mål av Seedorf (En av flera Milanspelare utan hjärta, själ och respekt för klubbar man har representerat. Han har alltså lämnat Inter för att spela för lokalkonkurrenten Milan.). Jag tycker fortfarande att mitt tips inte var helt åt pipan eftersom Milan under stora delar av matchen blev utbuade av sina egna fans (vilket för mig är mer värt än alla pengar i världen. Eller ja, bättre än 7 gånger mina satsade pengar i alla fall).

David Beckham visar åter att han är sympatisk och smart ung man när han berättade för United att den där Zlatan är ganska duktig.

---------------------------------------------------------
Anledningen till att jag kallar Milan för "storebror" är att Milan har vunnit den italienska ligan 17 gånger i jämförelse med Inters 16. Jag förstår att det var många som blev förvånade och upprörda när jag skrev storebror.






Dålig uppdatering berodde på problem med levern.

Som ni kanske har märkt har jag varit dålig på att uppdatera bloggen både igår och idag. Precis som alla andra har jag en bortförklaring som är bättre än någon du någonsin har hört tidigare.

I lördagsmorse stod jag och tillagade min frukost. Eller ja, tillaga är kanske ett starkt ord. Jag stod alltså och skulle bre leverpastej på två knäckemackor. Som ni säkert känner till ser sidorna olika ut på ett knäckebröd (en slät sida och en med "gropar"). Jag stod där och fundera på vilken sida jag skulle bre min leverpastej på.

När jag ska bre smör på en knäckemacka brer jag alltid på den släta sidan eftersom jag inte vill ha så mycket smör (smöret fastnar ju alltid i groparna). 

Jag vill däremot ha ganska mycket leverpastej eftersom jag finner det mer tillfredställande.

Av gammal vana började jag bre på den släta sidan precis som de var smör. Skillnaden var att jag tog mycket mer pastej på kniven än vad jag brukar ta snör.

Efter ungefär två dagars intensivt funderande slog det mig plötsligt:

Det som spelar ingen roll vilken sida man brer på, utan det som roll är hur mycket leverpastej/smör man tar på kniven.



Fredagkväll

Då har det äntligen blivit fredag och det är dags att lägga veckan bakom sig, och fira in helgen. För att komma i stäming inför kvällens festligheter bjuder jag på en låt:

Trevlig helg!

Helgen före löning

Det är torsdag, helgen närmar sig med stora steg. Det som är lite tråkigt med kommande helg är att det är helgen innan lönen kommer. Så om pengarna i din plånbok börjar sina kan ett visst tomrum infinna sig. Detta kan leda till att du går i ide och sover fram till nästa helg. Eftersom jag är så snäll och vill mina läsare väl (vi får väl se hur väl mitt tips stämmer och därefter avgöra hur väl jag egentligen vill er) ger jag er här en fotbollsmatch som ni kan vinna pengar på (förhoppningsvis).

Italienska Serie A

Milan - Cagliari - (Odds
7,0 på svenska spel)

Kan kännas långsökt, men ha följande i åtanke:
- Cagliari är ligans formstarkaste lag (5 vinster och 1 förlust de senaste 6 matcherna)
- Milan har, efter förra helgens derby mot Inter, i praktiken missat chansen att vinna serien, hur är motivationen att möte Cagliari?
- Milan är mitt uppe i ett dubbelmöte i UEFA-cupen.
- Kaka är förmodligen borta för milan, om han spelar lär han inte prestera 100% av de han kan.



Spela inte för mer än vad du har råd att förlora



Vem tror du vinner matchen? klicka HÄR

Träffsäker placering?

Sverige knep en slivermedalj i skidskytte- VMs mixstafett.

Oväntat för några kanske, men inte för mig. Om man ser på svenska skidskyttars resultat på skjutvallen de senaste åren är de inte förvånande att skidskyttarna ofta placerar sig på andraställen i resultatlistan än vad som är förväntat.


Skribenterna på aftonbladet.se  visar återigen vilka fantastiska journalister dom är. Den här gången genom att skriva först två helt okej rader (aja), för att sedan följa upp med två väldigt djupa och genomtänkta frågor:

Nära kollaps
Bergman, som gick sista sträckan och plågades svårt och var nära en kollaps efter loppet, var helt slut efter loppet. Han stapplade, med trötta ben, ut till omklädningsrummet. Sportbladet nådde fram och hann ställa två frågor:

Är du trött?
 – Ja.
 
Mår du dåligt?
 – Ja.


Det är tur att det finns vissa krav på kvalite för våra svenska läkare, något som verkar saknas för våra journalister.



Seniorer, ringklockor och långa skutt.

Jag vet inte om ni har tänkt på det. Ni har säkert upplevt det (om ni klarar av att använda en cykel). Är det en intressant reflektion för den stora massan? Antagligen inte.

Vad är de då jag pratar om?

Det är såklart följande scenario:

Du kommer cyklande på en förhållandevis smal väg (tänk dig 1,5-2 meter bred). Din fart är förhållandevis hög. CIrka 30 meter framför dig ser du två stycken äldre personer (låt oss säga 70+) som knallar åt samma håll som du cyklar. Du kan  varken passera dom på vänster- eller högersidan, du måste alltså få dom att flytta på sig. Som tur är har du en ringklocka på din cykel (för det HAR du väl?).

Nu till slutklämmen:

På vilket avstånd ska man plinga ?

Jag har testat både att behålla min höga (aja) fart och plinga på behörigt avstånd (säg 15 meter) och att sänka farten väsentligt (så jag nästan står still) och plingar på 3 meters avstånd. Pensionärernas reaktion är densamma oavsett vilken taktik jag väljer:

Dom hoppar till, vänder huvudet bakåt (med ett förvånat ansiktsuttryck som kan liknas med att pensionen har höjts med 1000kr), sedan tar dom och skuttar åt sidan. Det roliga är att alla dessa tre steg sker på ungefär en halv sekund.

Jag tycker att det är väldigt roligt att se ett äldre par som går i ~5 km/h hoppa till som om man har smällt en ballong i naken på dom, när man plingar på 15 meters avstånd.

Grooming - Övergrepp eller manlig fåfänga?

Jag läste en artikel på sydsvenskan.se där en eventuellt kommande lag som ska förbjuda vuxna att ta sexuellakontakter med barn på nätet. Om lagen kommer till stånd (lämpligt val av uttryck?) ska företeelsen kallas för grooming.

Detta får man osökt att fundera över vad företaget bakom sidan grooming.se (som är ledande inom manlig hudvård) tycker om namnet på den eventuella lagen?

Någon mer än jag som kan anse att namnet på lagen eventuellt kan ha negativa effekter för hemsidan?

Humor-Tisdag, Vecka 8

Finns det någon tråkigare veckodag än Tisdagar? Enligt mig är Tisdagar den överlägset tråkigaste dagen på veckan. Detta grundar jag i att det under dom andra sex dagarna i veckan helt enkelt finns mer att göra/att prata om. För att förtydliga:

Måndagar: Hur var helgen? Man pratar om skandalerna som hände.
Tisdagar: .....Vakum
Onsdagar: Lill-lördag
Torsdagar: Så, vad händer i helgen?
Fredagar: Festligheter
Lördag: Ledighet/festlighter
Söndag: Ledighet

Som den ansvarsfulla samhällsinvånaren jag är vill jag dra mitt strå till stacken när det gäller att lysa upp Tisdagarna.
Mitt bidrag är således att (som ni kanske kan räkna ut efter att ha läst rubriken) införa Humor-Tisdagar.

Jag har tänkt att detta i praktiken ska innebära att jag, er nyblivna favoritbloggare, varje Tisdag kommer lägga upp ett roligt klipp, en historia eller en bild (det är mycket möjligt att det kommer mer än en video/bild/historia per Tisdag) som kan skänka ett leende till ditt ansikte en långtråkig Tisdag.

Först ut är ett klassiskt Johan Glans-klipp:





webvoter-omröstning
Vad tyckte du om veckans klipp?

Roligt
Tråkigt

Se resultat
Om du vill tipsa mig om en video/historia/bild som du tycker är hysteriskt roligt så får du gärna lämna en kommentar!

Kom ut ur garderoben du, men dina möjligheter att rädda liv minskas!

Idag var jag på sjukhuset för att ge blod (Slogan "ge blod - ge liv" bet verkligen på mig). Viljan att göra en god gärning (eller för att komma inomhus och slippa snön och det svinkalla vädret) fick mig studsa med lätta steg in genom entrén.

Jag fick snabbt en blankett som skulle fyllas i. Det sjukhuset ville veta var bland annat det vanliga personuppgifterna, om man har varit i några tropiska länder de senaste sex månaderna eller om man var uppväxt i Storbritannien under mitten av 1900-talet.


En fråga som skulle besvaras var:

Har du som man haft sex med en annan man någon gång under de senaste sex månaderna?


Alltså är det ett perfekt tillfälle för pojkar, killar, män att komma ut ur garderoben om berätta för omvärden att man är homosexuell. Eller?


Följande är saxat från geblod.nu:
"Det finns inget förbud för homosexuella att lämna blod, det vill säga läggningen som sådan utgör inte hinder för blodgivning. Ingenstans i socialstyrelsens regelverk för blodgivning eller i blodcentralernas informationsmaterial står ordet "homosexuell".

Däremot tillåts inte en man som haft sex med en annan man att lämna blod (oavsett om han betraktar sig som homosexuell eller ej). "

Senare kommer frågor om man har någon gon har använt sprutor eller några andra droger.
Båda dessa frågorna syftar såklart till att undersöka riskerna för att blodgivaren har HIV. Det jag tycker är lite lustig är att geblod.nu tycker att "läggningen som sådan utgör inte hinder för blodgivning"

Vad har vi då lärt oss av detta?
Om du vill ge blod, som kan vara de lättaste sättet att rädda liv, ska du  vara försiktig när du själv, eller någon annan, trycker in en nål i dig (eller du sticker in din nål i någon annan).


Jag vill uppmana alla att dela med sig av sitt blod. Man vet aldrig, imorgon kan det vara du som behöver nytt blod!

Intressant vs Underhållande

Vad är det vara tänkt att jag ska förgylla din tid med då?
Ovanstående fråga är såklart väldigt svår att besvara på eftersom två olika läsares (vilket motsvarar hela min läsarkrets ungefär) smak kan skilja sig fruktansvärt mycket från varandra. Det den ena tycker är hysteriskt roligt kan den andra bli så uttråkad av att hen/hon väljer att titta på Hijos del monte på TV Chile för att hitta en bättre källa till humor.


Det gamla ordspråket säger att en bild säger mer än tusen ord, så för att vara på den säkra sidan vill jag att du ska tänka dig ett mellanting mellan dessa två bilder för att få fram ungefär hur jag har tänkt mig:




Grupptryck, utmaningen eller för mycket fritid?

Att skriva en blogg kändes fruktansvärt inne 2008. Nu ett år senare (45 dagar senare för att vara exakt) känns det fortfarande förhållandevis hett. Är det då känslan av att vara just "inne" som drev mig att starta den här bloggen (om man nu kan vara inne när man lägger UT en sida på internet) eller kan det vara av en helt annan anledning?

Jag har i alla fall satt mig ner och funderat på vad det kan vara som är den bakomliggande orsaken till att den här bloggen fick se dagens ljus. Några av dom mest seriösa anbuden är följande:

1. Grupptryck - En liten spin-off till det jag nämnde i inledningen.

2. Utmaningen - Är det så lätt som det verkar att skriva en blogg som blir framgångsrik som det verkar? Jag tänker närmast på att det är tonårstjejer med en IQ-nivå som man jämföras med - (Sätt in valfritt blötdjur) - som skriver dom mest lästa bloggarna.

3. Att jag har för mycket fritid - När man har några timmar över varje dag så finns det en rad saker som man kan ägna sig åt. Man kan till exempel bygga en båt, lära sig segla, börja sy tröjor till kommande generationer dagis-kids eller kan man börja skriva en blogg. Eftersom jag i största allmänhet inte är speciellt intresserad av båtar, är fingerfärdig som en gorilla föll det sig bloggen ganska naturligt.

Det är alltså, enligt mig, den tredje och sista anledningens om är anledningen till kommande alster.

Om jag ska vara helt ärlig så är det inte speciellt viktigt att gå till botten med vad som är anledningen till min bloggs tillkomst utan huvudsaken är att du läser den.

Släpp sargen så kör vi. Välkommen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0